Tijdens de Meet & Learn van 27 november 2018 in het UMCG, vertelde Frans Erich, ICT stafmedewerker in het UMCG, over project BabyCam V2. Ouders met een kind op de Neonatologie kunnen zo, met behulp van een ingenieus camera- en computersysteem, dichterbij hun kind zijn.

Een van de partners in het project, Peter Verboom van Telecom Service Groep, komt ook aan het woord en vertelt over de rol van hem en zijn bedrijf in project BabyCam.

Begin februari 2019 krijgen ouders van te vroeg geboren kinderen (afdeling UMCG Neonatologie) de mogelijkheid hun kind vanuit MijnUMCG thuis in beeld te brengen. Het UMCG ontwikkelde hiervoor een applicatie waarmee ouders op ieder gewenst moment real-time videobeelden van hun kind kunnen zien.

De Meet & Learn bijeenkomst ging over de eerste integratie van een applicatie in het patiëntenportaal MijnUMCG. De applicatie voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormeringen en is zowel gebruiksvriendelijk voor de ouders als voor het verplegend personeel. Een project met oog voor detail. Bekijk onderstaande video waarin Frans Erich en Peter Verboom vertellen over het project.

 

Meet & Learn 27 november 2018: BabyCam