screw up

Op donderdag 6 juli bezochten wij Screw Up. Een avondvullend programma van sprekers en workshops met als doel de wereld een stukje ‘foutvriendelijker’ maken. Fouten maken hoort namelijk bij experimenteren en innoveren, het is dé manier om uit te vinden wat wel en niet werkt. Het liefst natuurlijk wel zo snel mogelijk.

Dit is wat wij op deze avond leerden over fouten maken:

  • Wilbert van de Kamp: Succesvol overkomen op anderen, daar koop je niks voor. Leven zoals in een advertorial lijkt letterlijk en figuurlijk mooier dan dat het is, ga liever echt iets betekenen voor anderen. Wat een mislukking is, is relatief.
  • Christine van der Vorm: Maak liever je eigen fouten dan door een ander te laten bepalen wat fout is. En terwijl sommige mensen ‘fout’ zijn kan jij altijd zelf kiezen om daar niet aan mee te doen.
  • Melanie Dohertey: Wanneer je met een groep aan een opdracht werkt bepaal je samen wanneer je tevreden met het resultaat bent. Misschien is het een goed idee om vooraf gezamenlijk vast te stellen wat goed en fout is. Gemiddeld cijfer voor onze creatie hiernaast: een 8-
  • Clue creative: Er zijn voor websites ontwerpregels, soms zelfs wetenschappelijk bewezen. Maar soms werkt alle regels aan je laars lappen juist het allerbeste, zoals de volgende zeer succesvolle en ‘foute’ website laat zien: https://www.lingscars.com/.

Ook zelf zijn we in ons dagelijkse werk niet vies van het maken van fouten. Zo startten wij een co-working uur in het personeelsrestaurant waar niemand kwam opdagen, vroegen wij sponsoren een te kleine bijdrage en streefden we naar het onmogelijke, een compleet overzicht van innovaties. Nu weten we wel beter!

Mocht je op het punt staan iets uit te proberen, denk dan vooral: Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je een fout maakt? Mooi, dan heb je weer wat geleerd! En voor meer inspiratie kan je altijd terecht op http://www.screwup.nl/. Succes!

Screw Up
Getagd op: