Dag drie alweer.. de laatste dag! De dag van de eindpresentaties en prijswinnaars! Tijdens het heerlijke “Gangsta rap in beweging” ontbijt was de spanning bij de deelnemers goed te merken. Nog maar een paar uurtjes te gaan en dan zouden ze hun idee presenteren voor de jury. En wat werd er nog hard gewerkt in die laatste uurtjes zeg! We zagen al enkele prototypen voorbij komen en er werd druk geoefend met presenteren.

Rond half 3 verzamelde iedereen zich bij lokaal 16, waar de presentaties zouden worden gehouden. Iedereen kreeg drie minuten de tijd voor hun presentatie, waarna de jury ook 3 minuten de tijd kreeg om commentaar te geven en vragen te stellen. Maar wauw, wat een geweldige presentaties waren het! Van het stimuleren van het nemen van de trap in het ziekenhuis, tot virtual reality als hulpmiddel bij dementie.

Na alle presentaties was er een borrel in het personeelsrestaurant. De spanning was om te snijden, want de winnaar zou bijna bekendgemaakt worden. Tijdens de borrel was ook de mogelijkheid om te stemmen op de publiekswinnaar. Na een tijdje – wat misschien wel uren leek – kwam de jury binnenlopen. Ze werden onthaald door onze geweldige groep helden in superhelden-poses! Toen kwam het spannendste: de bekendmaking! Bij beide prijzen was de jury unaniem.

  • De winnaars voor Beste Innovatie zijn geworden: Janus Health met hun predictive analytics om vroegtijdig diabetes te kunnen diagnosticeren en dit op deze manier eventueel te voorkomen. Een super gaaf concept en een echte innovatie.
  • De winnaars van de Best Human Centered Design zijn geworden: Mijn Hand Held! Een app die je helpt en ondersteunt bij je (eerste) ziekenhuisbezoek. Van meldingen over vaststaand verkeer, tot een routebeschrijving naar de kamer waar je een afspraak hebt. In dit ontwerp is erg duidelijk rekening gehouden met de eindgebruiker.
  • De publieksprijs had dit jaar maarliefst twee winnaars: Janus Health en Vluchtelingen in de Gezondsheidszorg! De laatste had een ontwerp gemaakt van gesprekskaarten om vrijwilligers een helpende hand te bieden bij gesprekken met vluchtelingen over de gezondsheidszorg in Nederland. Zo konden er eventueel moeilijke vragen behandeld worden.

En toen was het alweer voorbij.. Maar WAUW wat een ge-wel-dig weekend hebben we weer gehad met zijn allen. Een groot applaus voor alle Hacking Helden! Een super team, super vrijwilligers en geweldige deelnemers. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!

Hacking Health Groningen: dag 3!
Getagd op: