Vandaag was het eindelijk weer zover: Hacking Health! De organisatie was alweer vroeg in de weer om de puntjes op de i te zetten en de laatste dingen voor te bereiden. De sfeer zat er al vroeg in en zelfs het gevoel van spanning en chaos viel mee dit keer!

Rond 12:00 uur zijn we naar het personeelsrestaurant gegaan, de plek waar we de deelnemers later die dag zouden ontvangen. Na een complete verbouwing (lees: verplaatsen van alle tafels en stoelen) van het restaurant en de blauwe patio (waar HH zich deze editie afspeelt) waren we er klaar voor! De vrijwilligers kwamen ’s middags alvast helpen met de rest van de voorbereidingen en om 17:30 uur was het dan zover: de eerste deelnemers kwamen binnen! Om 18:00 trapte wethouder Joost van Keulen het weekend af op een wel hele letterlijke manier: namelijk met een strandbal. Na wat huishoudelijke mededelingen was er de gelegendheid om een lekkere maaltijd te scoren in het restaurant. De spanning bij de deelnemers liep tijdens het eten al wel wat op, want na het eten was het natuurlijk tijd voor de pitches! Ieder jaar weer een spannend moment. Vind je wel een team voor de uitwerking van je idee? Er waren dit keer maar liefst 20 (!) mensen die gingen pitchen. Er zaten super goede ideeën bij, waardoor het lastig was om teams te formeren, maar uiteindelijk zijn de volgende teams ontstaan:

  • Preventieve geneeskunde: monitoren en voorspellen
  • Virtual reality als hulpmiddel bij dementie
  • Een betere bewegwijzering in het UMCG in samenwerking met een digitale buddy die je helpt en ondersteunt tijdens je ziekenhuisbezoek
  • (Laagopgeleide) jongeren bewuster maken van Healthy Ageing en het aanleren van betere gezondsheidsvaardigheden
  • Gezondheidsbevordering bij vluchtelingen in NL
  • het vergemakkelijken van het invoeren van data over voedselinname en voedingspatronen bij LifeLines
  • Een mantelwijzer om mantelzorg op afstand mogelijk te maken in combinatie met een platform voor een hulpverleningsservice voor ouderen!
  • Een digitale buddy die mensen in ploegendiensten ondersteunen en weer grip op het dagelijks leven geven door aan te geven wanneer je het best kunt eten, slapen, etc.
  • Beweegziekenhuis: beweging integreren tijdens een ziekenhuisopname

Geweldige ideeën dus waar de aankomende twee dagen keihard aan gewerkt gaat worden! (Benieuwd naar de pitches en wil je ze terugkijken? Dat kan via deze link: https://www.pscp.tv/w/a-30PTFZTEtKbm9yTE1nS058MU9kSnJ5YmVOWFBHWDjspi9V5KvG_uqX2Nvj9dCShlwbZS0PxQiahOod2r6u)

Wil je op de hoogte blijven van alles wat we dit weekend doen? Volg ons dan op twitter via @HH_Groningen, #DHH17 of #HHG17

Hacking Health Groningen: dag 1!
Getagd op: