Frank Doesburg vertelde tijdens de Meet & Learn bijeenkomst van 4 april vertellen over een oplossingen voor de volgende uitdaging: Kan het toedienen van medicatie via het infuus aan patiënten op de Intensive Care op een manier die minder belastend is voor zowel de patiënt als de verpleegkundige?

Frank Doesburg en intensivist Maarten Nijsten van het UMCG bedachten een innovatief systeem waarbij verschillende medicatie over één infuuslijn kan worden toegediend aan een patiënt. Frank ontwikkelde met zijn team niet alleen een algoritme om de medicatie toe te dienen zonder dat ze met elkaar mengen en eventueel reageren. Hij herontwierp ook de hele interface van de infuuspomp. In september werd een partnerschap gesloten met een grote, internationale infuuspompenfabrikant. Doel: het verder ontwikkelen, valideren en certificeren van de technologie om uiteindelijk deze te integreren in de nieuwe infuuspompen van het bedrijf.

In dit korte interview voorafgaand aan zijn presentatie vertelde Frank over het ontwikkelproces van de innovatieve technologie in de infuuspompen. Hij deelt ook een tip voor mensen die willen beginnen aan productinnovatie: Praat met je eindgebruiker en mensen die verstand van zaken hebben.

Meet&Learn: innovatie infuuspomp intensive care