Toegankelijke, betaalbare zorg is belangrijk. Maar hoe krijgen we dat in Nederland voor elkaar met een vergrijzende bevolking, die niet altijd op een gezonde manier leeft? Dit vraagt om innovatieve oplossingen. En voorkomen van ziekte is natuurlijk nog beter. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat er meer levensjaren in goede gezondheid worden doorgebracht? Oftewel: Healthy Ageing

Deze uitdaging kunnen wij niet alleen oplossen. Tijdens Hacking Health Groningen willen wij graag iedereen uitnodigen om met ons mee te denken en vooral te doen! We willen graag praktische, direct toepasbare oplossingen vinden voor de volgende uitdagingen:

  • Een van de manieren om gezond te blijven, is werken aan een gezonde leefstijl. Makkelijker gezegd dan gedaan. Onze omgeving nodigt niet altijd uit tot gezond leven. Er zijn meer plekken waar je sigaretten kunt kopen dan brood, energiedrank voor 30 cent en een oneindige stroom aan gratis vermaak tegenover een dure sportschool. Wat kunnen we daar aan doen?
  • Hoe word je snel weer beter als je ziek bent? Natuurlijk door snel de juiste diagnose te stellen en een goede behandeling. Maar hebben we daar wel de instrumenten voor, zijn er ook dingen die we als patiënt zelf kunnen doen, en hoe maken we het dragelijker? Weet jij het?
  • Hoe kunnen we goed leven met een ziekte? Om met een chronische ziekte zoals bijvoorbeeld MS, Reuma, Diabetes, COPD of hartfalen te leven is een hele uitdaging. Door behandelingen, leefstijl en hulpmiddelen komen mensen een heel eind. Er missen vast ook nog een heleboel dingen, vertel ze ons!

We nodigen je uit om als naaste/ervaringsdeskundige/patiënt/ zorgprofessional je af te vragen welke dagelijkse dingen met betrekking tot het bovenstaande onhandig of duur zijn, misschien bestaan ze zelfs nog niet of kunnen ze beter. We are hacking health, are you?

Schrijf je hier in!

>>> http://dutchhackinghealth.nl/groningen/ <<<

Hacking Health Groningen lunchbijeenkomst 12 januari 2017
Hacking Health Groningen lunchbijeenkomst 12 januari 2017

 

Hacking Health(y) Ageing