Een herkenbaar probleem binnen zorginnovatie is dat iedereen het wiel opnieuw lijkt uit te vinden, zonde! Tijdens Startup Weekend Groningen 2015 werken we samen met team Healthy een oplossing uit.

Credits: team healthy & Jelle Maarten de Vries voor de explanimation in het bijzonder!

Na flink veel interviews en 2 maal een business case ingebracht te hebben bij de Erasmus School of Management, moesten wij helaas concluderen dat het idee niet haalbaar was. Niet getreurd, heel veel geleerd. De low-tech versie van de oplossing hebben we namelijk wel gevonden.

We hebben ondertussen goede relaties met innovatieadviseurs van bijna alle UMC’s opgebouwd. Telkens wanneer wij, in Groningen, een zorgprofessional ondersteunen bij zijn/haar innovatie is het eerste wat wij doen: navragen wat er elders al bestaat.

Vaak weten we zo binnen 3 dagen meer dan dat we kunnen opzoeken in een maand, als dat überhaupt al mogelijk is. Bovendien weten we dat de bron te vertrouwen en legitiem is, ook niet geheel onbelangrijk.

Nog meer goed nieuws: doordat anderen middels ‘reply-all’ kunnen zien wat het oplevert, starten anderen nu ook met het uitvragen van bestaande oplossingen. Wie weet hebben we straks wel een high-tech oplossing nodig om alle vragen te kunnen bolwerken.

Wat bestaat er al?