Angel Island

Op woensdag 29 september 2016 bezocht de Innovatiepoli Angel Island samen met mede-Groningers. Een event in het kader van Amsterdam Capital Week om startende ondernemers en Angel investors dichter bij elkaar te brengen.

groningen-angel-island

Angel investors zijn mensen met financiële mogelijkheden, die investeren in startende ondernemers. Dit doen ze in ruil voor, bijvoorbeeld, aandelen in hun onderneming. Daarnaast hebben zij vaak expertise, ervaring en een groot netwerk binnen bepaalde sectoren om de startende ondernemers verder te helpen.

Ben jij op zoek naar financiering voor je te ontwikkelen product/dienst en overweeg je dit via Angel investors te doen? Bekijk dan hieronder de tips die wij verzamelden tijdens het event.

Tips van Angels voor ondernemers:

  • Kom met een duidelijk plan;
  • Doe je huiswerk;
  • Check je aannames;
  • Vorm een winnend team;
  • Laat je intrinsieke motivatie zien!

Tips van ondernemers voor ondernemers:

  • Bedenk of je op zoek bent naar ‘slim’ of ‘dom’ geld;
  • Bespreek van te voren in hoeverre de Angel zich inhoudelijk met je bemoeit;
  • Zoek een goede inhoudelijke match (gebruik bijvoorbeeld online-profiling);
  • Herken wanneer een Angel afhaakt;
  • Verwaarloos je bedrijf niet tijdens het ophalen van funding!

Naast een aantal bruikbare tips, spraken we ook met onderstaande veelbelovende health start-ups/scale-ups.

Fitmo – https://fitmo.com/ – een online platform, waar zelfstandige fitness coaches hun coaching aanbieden aan mensen die graag willen werken aan hun eigen gezondheid (denk: pre-operatief, maar ook duurzame inzetbaarheid).

Mytomorrows – https://mytomorrows.com/ – een online platform waar uitbehandelde patienten mogelijkheden rondom nieuwe medicijnen kunnen ontdekken (denk: enorme database met al het trial onderzoek).

Physitrack – https://www.physitrack.com/?lang=nl&no_auth=true – een online platform waar je online fysiotherapie oefeningen krijgt uitgelegd en dat kan bijhouden hoe je het er vanaf brengt (denk: follow up trajecten op afstand).

Assist Help – http://www.assisthelpt.nl/ een app waarmee jongeren en ouderen op een eenvoudige manier hun dag kunnen structureren (denk: ondersteuning mensen met autisme of met niet aangeboren hersenletsel).

Innovatiepoli bezoekt Angel Island